TOGAF®: Open Framework voor Enterprise Architectuur

TOGAF®, The Open Group Architecture Framework, is een bewezen, uitgebreide en generieke methodologie en raamwerk. Het wordt wereldwijd toegepast door vooraanstaande organisaties voor een optimaal resultaat met Enterprise Architectuur.

Enterprise Architectuur ontwikkeling

Zonder een bewezen aanpak kan de ontwikkeling van Enterprise Architectuur (EA) uitmonden in een rommelig proces zonder direct resultaat. Architecten vinden het wiel steeds opnieuw uit, doordat ze bij hun eigen aanpak en methoden willen blijven. Dit resulteert vaak in inconsistente architecturen en een afnemende steun van betrokken stakeholders.

Over TOGAF

Willen architecten Enterprise Architectuur op succesvolle wijze kunnen implementeren, dan zijn solide methoden een must. TOGAF is een prominente en betrouwbare standard voor Enterprise Architectuur. TOGAF biedt consistente standaarden, methoden en communicatiemiddelen voor EA-professionals. TOGAF is een leverancier-, tool- en technologie-onafhankelijk open standaard framework.

Waarom TOGAF?

  • Open standaard; leverancier-, tool- en technologie-onafhankelijk.
  • Transparent EA proces: voorspelbaar en herhaalbaar.
  • Gebaseerd op best practices.
  • Breed geadopteerd in de markt.
  • Allesomvattende, generieke methode.
  • Complementair (dus niet concurrerend) aan andere raamwerken.

Methoden en aanpakken

TOGAF biedt gedetailleerde methoden voor de ontwikkeling van Enterprise Architectuur. Inclusief een proces voor acceptatie, productie, gebruik, onderhoud, beheer en een set ondersteunende tools. TOGAF is van oorsprong een klantinitiatief, dat is geworteld in best practices voor architectuurontwikkeling. TOGAF is sindsdien voortdurend verder ontwikkeld en verbeterd door leden van The Open Group.

Transparantie

TOGAF vergroot de transparantie van het Enterprise Architectuur ontwikkelings- en managementproces. De resulterende architecturen geven de best practices weer en zijn onderling consistent en coherent. Het helpt EA-professionals om geloofwaardiger en effectiever te zijn. TOGAF helpt gebruikers om los te komen van hun eigen verstokte methoden. Zij gebruiken hun middelen efficiënter en effectiever en bereiken een grotere return on investment.

TOGAF en ArchiMate

De TOGAF-aanpak en de EA-modelleertaal ArchiMate sluiten naadloos op elkaar aan. Samen vormen zij een krachtige combinatie voor Enterprise Architectuur. TOGAF zorgt ervoor dat de processen en procesbeheer een plek krijgen. ArchiMate biedt concrete en praktische modelleer- en analysemogelijkheden. Dit, gecombineerd met een TOGAF en ArchiMate gecertificeerde tool, is de ultieme oplossing voor een succesvolle implementatie van Enterprise Architectuur.

Tool, training en consultancy

De software tool BiZZdesign Architect biedt volledige ondersteuning voor TOGAF en ArchiMate. BiZZdesign biedt verschillende soorten TOGAF-training en certificeringsopleidingen. BiZZdesign Consultancy helpt om TOGAF effectief te implementeren in uw organisatie.

Meer informatie over ArchiMate >>